Začala nám finálová skupina U19

23.01.2017 09:14

V prvním zápase play off jsme přivítali tým Pardubic, které v základní části nepoznali hořkost porážky. Do našich řad se vrátily po zranění Barča a Dany, ani to nám ale moc nepomohlo od pořádného výprasku. Taktika pro začátek byla hrát opatrně ze zabezpečené obrany a moc Pardubice nevyplašit. Tři minuty se to celkem dařilo, stav 6:7 ale od té doby byl na hřišti jenom jeden tým. Kombinační hrou, přesnou střelbou, agresivním doskakováním, nátlakovou obranou, celoplošným presinkem, rychlými protiútoky dávaly jeden koš za druhým a my jsme jenom vyhazovali míč z pod koše. Jako na střelnici si musela připadat hostujicí Kája Šotolová, která zatížila naše konto 38i body, z toho 8 trojek (a 4 z nich v rozmezí tří minut). Kilo jsme ale ubránili ! a dobrá nálada se v týmu taky udržela až do posledního hvizdu. Občas je dobrý si takovýhle zápas prožít, abysme odhalili naše mezery, jak týmové tak individuální.

 

www.cbf.cz/souteze/zapas_247920_soutez_1818.html


Nedělní střetnutí proti Havířovu mělo nabídnout vyrovnanější duel. S rychlou a pravidelnou rotací všech 11 hráček jsme hráli běhavej basket a víc se nám dařilo zakončovat z rychlého protiútoku nebo do nepřipravené obrany než z postupného útoku. První čtvrtinu jsme prohráli 15:18, pak ale přišla naše série 12:0, hosté zaznamenali první koš až v osmé minutě a do půlky jsme otočili na 31:24. Pár minut po přestávce se Havířovu vyfaulovala nejlepší střelkyně ze základní části soutěže, což byl jeden z rozhodujících momentů. My jsme stále pokračovali v rychlé hře, něco padlo i z dálky a po třetí čtvrtce stav 49:33. V poslední čtvrtce stihl Havířov, hrající už jen v sedmi lidech, mírně korigovat, výhru už jsme si ale vzít nenechali. 
Naše řady se v neděli rozrostly o Nanami, novou akvizici z Japonska, která se na hřišti rozhodně neztratila a byla rovnocennou hráčkou do rotace.
Po prvním víkendu máme teda 1:1 a za dva týdny nás rozlosování posílá zase do Litoměřic, druhý den na Slávii. 
Stay tuned.

 

www.cbf.cz/souteze/zapas_247922_soutez_1818.html

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub