V Litoměřicích stovka, s Kralupami naopak sympatický výkon

22.10.2013 14:10

Další víkend divize U15 přinesl souboje s doposud neporaženými celky Litoměřic a Kralup.

O největší vzrušení jsme se postarali sami svým neuspořádaným příjezdem. K začátku zápasu tak nastupovalo pouze pět hráček. Zbytek týmu si zatím vychutnával krásu severočeského města. Ani někteří domorodci nedokázali lokalizovat Kalich arénu, a tak se Kačka Pletichová, Edit, Peteřice a Anička musely převlékat takřka ještě v autě a rozcvičovat po straně hřiště již v průběhu samotného zápasu. Podle toho se také vyvíjel zápas. Než jsme stačili pochopit, že to prozatím musíme zvládnout v pěti, prohrávali jsme dvouciferným rozdílem. Než se pak další hráčky seznámily s palubovkou, byl konec poločasu a rozdíl přímo propastný. Ve třetí čtvrtině jsme trošku mákli v obraně, nicméně naše hra byla již celkově hodně odevzdaná. Nakone jsme neubránili ani onu nepopulární hranici 100 obdržených bodů a stejně jako jsme pozdě přijeli, tak rychle jsme z Litoměřic prchali.

V neděli to byl ovšem jiný čaj. Ostych jsme zanechali v Litoměřicích a soupeře zaskočili kvalitní celoplošnou obranou a protiútoky, které nás tak zdobí v kategorii U15 a U15. Kralupy, které rekonstruují halu a proto se zápas odehrál v Kožlanech, nás zjevně malinko podcenily a téměř celý první poločas jsme s nimi dokázali držet krok. Nebýt mizerných doskoků, mohli jsme v poločase i vést. 

V druhém poločase však přibylo mnoho dá se říct nevynucených chyb a soupeř nám odskočil a svůj náskok až do konce zápasu pouze navyšoval. Konečná porážka nás však nemusí příliš mrzet, naopak se můžeme odrazit z konečně trošku nebojácného výkonu družstva. Pouze ztráty (49!!) a doskoky jsou tragické, je třeba na nich dlouhodoběji pracovat, ostatní činnosti se od začátku soutěže u všech zlepšily. Doufejme jen, že tento trend bude pokračovat i nadále.

 

Statistiky zápasů najdete zde a zde, podrobnější statistiky s Kralupy včetně minutáže pak na stránkách ČBF zde.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub