V derby na zápasy překvapivě 1 – 1

15.12.2015 17:10

Uplynulý víkend nás čekala dvojička s dalším týmem Plzeňského kraje – Klatovy.

DBaK  - BK Klatovy 45:31 (8:8 18:14 30:18)

Klatovské holky jsme porazili naposledy v kategorii U11. Od té doby měl vždy navrch náš soupeř. Vzhledem k častému měření sil jsme celkem věděli, co nás může čekat. Pohled na naše statistiky také napovídal, že klíčem k vítězství nebude pokoření hranice 100 bodů, ale poctivá celoplošná obrana. Už od prvních chvil bylo poznat, že jsou naše holky na derby řádně nažhavené. Obranné úkoly plnily na 100 %, několikrát Klatovy ani nezvládly vyhodit v předepsaném limitu. Dobře jsme si pomáhali při výhozu a jen díky přetrvávající sterilitě v zakončení byl stav po první čtvrtině vyrovnaný 8:8. V druhé čtvrtině naštěstí nepřišel obvyklý útlum, i nadále jsme se snažili o rychlou jednoduchou hru, i nadále jsme neproměňovali spoustu jednoduchých střel, i přesto jsme šli do mírného vedení. Dílem faulové potence hostující Faustové, dílem stále fungující agresívní obrany našich holek. Do druhé půle jsme šli s vědomím, že můžeme již naplno střídat na rozdíl od soupeře. Proto byla naše taktika jasná, vyždímat ze sebe, co se dá a rychle střídat. A v útoku zkusit dát alespoň každý druhý dvojtakt. Holky tentokrát opravdu nechaly na palubovce duši a nadále jsme navyšovali náš náskok. Nakonec nám výhru soupeř usnadnil i povinným střídáním Smáhové a Faustové. Na naší straně se podobný kousek podařil Marušce, spoluhráčky jí však dokázaly zastoupit a tak jsme na konci zápasu mohli slavit překvapivou výhru. Nicméně vzhledem k počtu „zapařených šoupáků“ a situací „sama pod košem“ výsledek naprosto neodpovídal rozdílu naučených basketbalových dovednostem obou družstev – rozdíl měl být dvojnásobný. Zde naleznete statistiky utkání.

BK Klatovy – DBaK 76:60 (19:8 40:24 61:39)

Otázkou bylo, zda dokážeme zopakovat sobotní výkon i v neděli bez Alice, Lindy, Čejky a Emana. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Faustová vstřelila v první čtvrtině čtrnáct z devatenácti bodů domácích, my jsme si drželi svých osm. V druhé čtvrtině se střelecky chytily také Mundlová se Smáhovou. Dovolili jsme soupeři vstřelit za první poločas téměř trojnásobek bodů oproti sobotnímu utkání. Nicméně jsme nesvěsili hlavy a bojovali i v druhém poločase. Konečně se nám začalo dařit i střelecky, bohužel však přišla nějaká ta minela v nejnevhodnější chvíli. Třetí čtvrtinu jsme prohráli o dva body a do poslední jsme nastupovali s osmnáctibodovým deficitem. Nakonec domácí už zvrat nepřipustili a svůj náskok uhájili, nás může mrzet prospaný první poločas. Statistiky zde.

V sobotním zápase ukázaly holky konečně svůj potenciál a vůli. Prozatím nejsme týmem, který by svého soupeře bez problémů přestřílel, na druhou stranu jsme si dokázali, že dokážeme poctivou celoplošnou agresivní obranou potrápit i papírově silnější tým. Konečně jsme dokázali odehrát zápas bez výkyvů a bez většího množství ztrát. Domácí hala, snaha odčinit porážku a podpora fanoušků na jedné straně, slabší start do utkání a absence několika opor na straně druhé určily tvář nedělního zápasu. I přesto bych tentokrát chtěl holkám poblahopřát k předvedenému výkonu po celý víkend. Vždyť 60 bodů jsme na hřišti soupeře ještě letos nedali.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub