Účastníci zájezdu - 2.díl Wanze

05.06.2017 00:39

Scénář k tomuto filmu se začal psát na začátku roku, když jsme se domluvili s U17, že by jsme si vyjeli někam naturnaj do zahraničí. Výběr turnajů pro U16 není zrovna moc pestrý a tak nakonec jsme si zamluvili zájezd last minute do belgického městečka Wanze. Tímto turnajem a zároveň výletem jsem chtěl holky odměnit za to, jak spolu dobře vycházíme už několik let. Jen je škoda, že Michal měl povinnosti u reprezentace, ale to je život. A tak jsme 24. května vyrazili na 750 km dlouhou cestu. Já jsem se stal na 5 dní trenérem, krotitelem a řidičem v jedné osobě. Cesta nám uběhla celkem rychle i díky hromadnému pěveckému vystoupení celého družstva s Dj-kami Barčou a Niki. Do cíle jsme dorazili v podvečer. Po uvítání a provedení zápisu jsme se přesunuli směrem k ubytovací lokaitě. Okolí městečka Wanze je celkem zajímavá lokalita v ardenské vrchovině s velmi zajímavou architekturou, kde cihlové obložení domů je dominatní. O čem jsme se na vlastní oči přesvědčili je to, že belgičani milují kempování všeho druhu a tento druh trávení volného času je tu trochu na jiné úrovni než u nás. To jsme si mohli užít v kempu L´Hirondelle asi 15 km od Wanze. Mezi vybavení kempu mimo jiné patřilo několik hřišť, různé prolézačky obřích rozměrů, tři bazény, několi skluzavek a tobogánů apod.

Vlastní turnaj proběhl ve dvou halách na čtyřech hřištích. Spolu s kategorií U16 dívky zde ještě hrály kategorie U14 a U16 kluků. Celkově jsme odehráli 7 zápasů, každý v délce 2x15 minut hrubého času. Bilance 6 výher a 1 prohry znamenala nakonec "jenom" 3.místo v konkurenci týmů z Belgie, Francie, Velké Británie, Německa a Senegalu, ale i to se počítá. Úroveň jednotlivých zápasů byla velmi rozdílná, ale postupně se zvyšovala. Opět jsme dominovali celoplošnou obranou, velmi solidní střelbou a rychlou hrou dopředu. Hrál se celkově jednoduchý basketbal s jednoduchými kombinacemi typu hoď a běž a hry 1na1. Celkem až moc byla nadužívána zónová obrana, ale jelikož ji družstva hrála většinou špatně tak jim to dlouho nevydrželo. Nebudu popisovat jednotlivé zápasy, ale obecně jsme se odehráli slušné zápasy, holky hrály s nadšením, jenom po semifinále v nás zůstala pachuť "zářezu" po tom, když byl veden podivný zápis, kde nám chyběly 4 body a pak prohra o 2 mrzí, takže z toho byl zápas o 3.místo. I k tomu jsme nakonec našli motivaci a vyhráli. Vyhlášení výsledků podobné jako v Pacé jen o trochu menší, zde bylo "jen" 46 družstev. Holky se těšily, že na památku dostanou k poháru i bronzové medaile, ale bohužel, tento ceremoniál byl o medaile ochuzem, škoda. Jinak turnaj byl dobře organizován, jen ta strava byla trochu jednotvárná, ale prostě když jsme na návštěvě tak musíme ctít i místní zvyky a návyky včetně místní kuchyně.

V pátek, kdy byl volný den jsme si vyjeli do hlavního města Belgie, Bruselu. Navštívili jsme rekonstruovanou technickou památku z EXPO 58 - Atomium. Je opravdu monstrum uprostřed parku a je z něj krásný výhled na celé město a okolí včetně nechvalně proslulého Haysel stadiónu. Po návratu do kempu si holky užily místních atrakcí a já chvilky klidu.

V neděli jsme nabrali západní kurz Plzeň a náš dočasně půjčený mikrobus "Bobík" nás spolehlivě odvezl až domů.

Myslím, že jsme si to všichni užili a možná ještě někdy příště.......

Závěrečné titulky filmu:

Hráli a zpívali: Natali, Lenka, Barča, Nikča, Eva, Kačka, Ofsja a Lucka.

Hudba: Barča a Nikča

Scénář a režie: Luboš

Díky za všechno.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub