U15 přiváží z Prahy 2 důležité výhry

29.09.2014 14:33

Uplynulý víkend jsme se utkali s týmy s extraligovými ambicemi. Nejprve naši formu prověřil tým HB Basket, v neděli jsme se pak utkali ve Stodůlkách se Spartou.

V sobotu jsme tušili, kde tkví největší síla soupeře a tím směrem se ubírala i předzápasová příprava. Je třeba pochválit holky, které se snažily danou strategii dodržovat a až na slabší práci na obranném doskoku pracovaly svědomitě v obraně a využívaly jakoukoli skulinu v presingu domácích hráček k snadnému zakončení t přesilových situací. Zkrátka a dobře nebyli jsme líní běhat a tím jsme si rovnoměrně budovali náskok. Každou čtvrtinu 6 bodů, a tak jsme šli do poslední části s luxusním náskokem 18 bodů. Možná určité sebeuspokojení, možná stupňující se agresivita domácích při obranné činnosti, možná strach z možného úspěchu nám v poslední čtvrtině trošku svázal ruce a nohy, nicméně právě díky vybudovanému bodovému „polštáři“ jsme si už cenné vítězství z Jenče již nenechali vzít.

V neděli nás čekal tým BA Sparta, který byl oslabený o 2 hráčky základní rotace. Zejména absence Báry Jindrové se ukázala být pro vývoj i konečný výsledek klíčová. Všichni dobře víme o kvalitách této talentované hráčky a právě její absence jako by nás všechny ukolíbala. I přes veškerá upozornění jsme do zápasu vstoupili vlažně, bez pohybu, jakoby bez zájmu a domácí hráčky byly za svoji bojovnost, snahu odměněny ve formě vedení, místy i dvouciferného. My jsme se opět trápili na doskoku a navíc jsme oproti sobotě nechávali soupeře skórovat z jednoduchých pozic. Nakonec jsme i díky zlepšené obraně v druhé části hry udrželi poločasový deficit na přijatelných sedmi bodech. O poločase jsme si připomněli, ne s křikem, nicméně důrazně, co vede k úspěchu a jak bychom chtěli hrát. To vše spolu se stupňující se únavou domácích hráček hrajících v menší rotaci nastartovalo obrat v utkání. Jednoduché body z rychlých protiútoků jsme dávali my, přitlačili jsme v obraně i na útočné polovině. Právě zapojení většího počtu hráček na naší straně po oba dny pravděpodobně přineslo kýžený úspěch a více sil v závěru zápasu.

Pozitivní na víkendu je bezesporu bodový zisk, momentálně jsme jediným týmem skupiny A bez porážky. V sobotu a tři čtvrtiny i v neděli fungoval rychlý přechod do útoku a s tím spojené i jednoduché koše. Ani jeden den jsme se moc nedostali k postupnému útoku. Je vždy lepší zakončovat do nepřipravené obrany než „do plných“.

Na druhé straně musíme urgentně zapracovat na doskakování, víme jak, ale neumíme se na to pořádně soustředit, prostě to furt nemáme až na výjimky v krvi. Pak soupeři poskytujeme druhé, třetí…x-té šance. Také přístup k nedělnímu zápasu by měl být dostatečným ponaučením pro příští zápasy s „papírově“ slabšími soupeři.

Nakonec, ač to normálně nedělám, bych rád vyhlásil hráčky víkendu. Za sobotní výkon na obranné i útočné polovině a eliminaci klíčové hráčky HB je to Deny, v neděli zaslouží pochvalu Danča za obětavý výkon navzdory nepříjemnému zranění chodidla.

Za čtrnáct dní nás čekají doma v Kožlanech Slovanka a Strakonice, uvidíme, jak se nám podaří potrénovat a vyladit kritická místa naší hry. Zatím lze říci, že jde vše i přes mírné obtíže nad očekávání dobře. Jen tak dál, jen nepolevit.

PS: díky za aktivní účast a podporu rodičů a fanoušků !!!

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub