U15 jsou stále bez porážky

16.10.2014 13:05

Uplynulý víkend jsme na domácí palubovce v Kožlanech sehráli další 2 utkání žákovské ligy. V sobotu jsme přivítali Strakonice a v neděli pražskou Slovanku.

Jak Strakonice, tak Slovanka patří k adeptům na postup do extraligy, nečekali jsme proto jednoduché zápasy. Před sobotním zápasem jsme si říkali o našich slabších prvních poločasech. Holky si má slova vzaly k srdci a od začátku se do svého soupeře doslova zakously. Asi první zápas, kdy jsme produkovali opravdu agresivní celoplošnou obranu. Střídání osobního a zónového presinku dělalo soupeři problémy a skóre na naší straně utěšeně narůstalo. Druhý poločas byl z naší strany již trošku vlažnější, nicméně je těžké udržet v takto jednoznačném utkání koncentraci na 100% po celých 40 minut. I tak jsme si připsali první „stovečku“ v nové sezóně.

Dle dosavadních výsledků Slovanky by se dalo ukazovat na stejně jednoduchý zápas i v neděli. Opak byl alespoň v prvním poločase pravdou. Slovanka disponuje s fyzicky vybavenějšími hráčkami než Strakonice, což nám ze začátku nevyhovovalo. Zejména Ondroušková se dokázala prosazovat i díky tomu, že jsme ji nedokázali zastavit jinak, než faulem. Postupem času však soupeři začaly ubývat síly a my jsme si dokázali vybudovat poločasový desetibodový náskok. Druhý poločas jsme tzačali stejně koncentrovaně jako sobotní zápas. Náskok narůstal až k 30-ti bodům a soupeř rezignoval. Poslední čtvrtina se již dohrávala v tempu přátelského zápasu.

První poločas sobotního zápasu naplno naznačil potenciál našeho týmu. Jeho výkonu se nedalo vytknout zhola nic. Nedělní zápas byl trošičku jiný, Slovanku jsme nepodcenili, nicméně nám chvilku trvalo přizpůsobit obranu typům soupeře. Pak jsme se již uklidnili a svojí hrou v klidu hlídali průběh zápasu.

Z hlediska průběhu soutěže jsme si připsali dvě důležitá vítězství, která nás opět přiblížila k postupu do extraligy. V sobotu si zaslouží absolutorium celý tým, který předvedl zatím nejpovedenější výkon. V neděli trvalo chvilku hlavně našim dlouhým hráčkám, než se začaly aktivně zúčastňovat dění na hřišti, pak však byly spolu s ostatními oporami.

Za 14 dní přivítáme již v pátek od 17 a 19 celek Karlových Varů v dvojutkání, které odehrajeme na Chválendě. Srdečně tak zveme všechny naše příznivce, aby nás přišly podpořit. 

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub