Turnaj v Pacé 2017 pro družstvo DBaK Plzeň

05.04.2017 12:34

 

 

TURNAJ v PACÉ pro tým DBaK Plzeň

 

V předvelikonočním čase se reprezentantky našeho oddílu, jako každoročně, zúčastnily turnaje FIBA  ve francouzském Pacé. 

Jedná se o výborně zorganizovaný turnaj kategorie U13, kde se setkávají týmy z celého světa. Nejedná se jen o pouhý sportovní turnaj, ale i o společenskou akci, kdy účastníci turnaje jsou ubytováni v rodinách dobrovolníků ze širokého okolí a poznávají život v Bretani, tedy regionu Francie, kde celý turnaj probíhá. 

Již cesta do cíle cesty byla zpříjemněna návštěvou královského zámku a parku ve Versailles. 

Děvčata DBaK Plzeň, která obhajovala loňské vítězství v tomto turnaji, se do sportovní části turnaje, hraném v městečku St. Gilles, vrhla s velkou vervou a hned první zápas s francouzským týmem Valais s přehledem vyhrála. Další zápasy pak přicházely v rychlém sledu a výsledky byly stále pozitivní. Dalšími soupeři, s kterými  se děvčata utkala první den turnaje, byly týmy Deux Serve, Martinicu a marocké Casablanky.

Sobotní večer byl věnován různým večerním akcím, které pořádaly hostitelské rodiny pro účastníky turnaje. 

Nedělní sportovní program zahájila děvčata výhrou nad týmem francouzkého zámořského departmentu z ostrova La Reunion a jejich učinkování ve skupině pak bylo zakončeno vítězstvím nad týmem pořadatelského města, tedy Pacé. Po skončení tohoto zápasu děvčata DBaK Plzeň vyčkávala, jak dopadne pořadí ve druhé skupině. Konečné pořadí druhé skupiny jim jako semifinálového soupeře přisoudilo tým Mayenne. 

Semifinálový zápas tým DBaK zvládl na jedničku a dále již na děvčata čekalo finále a s ním i opětovný duel s děvčaty z pořadatelského města Pacé. Po přesunu do centra všeho dění, tedy do Pacé, naše děvčata zjistila, že závěrečný zápas turnaje bude skutečnou výzvou, protože odehrát zápas před třemi tisícovkami diváků nebude nic jednoduchého. 

Finálový zápas byl zahájen jmenovitým vyvoláváním jednotlivých účastnic tohoto klání. Pak již byl vhozen míč do zahajujícího rozskoku zápasu. Vývoj finále byl skutečně dramatický a skóre se přelévalo  z jedné strany na druhou. Žádný z týmů nebyl schopen získat rozhodující náskok, a tak se do poslední minuty zápasu vstupovalo za jednobodového vedení našeho týmu. Zde se však projevilo několik faktorů, které hovořily ve prospěch domácího týmu. Jednalo se především o vliv domácího prostředí, které dokázalo znervóznit naše hráčky natolik, že z pěti střílených volných hodů, které naše děvčata měla k dispozici, nedala ani jeden. Bohužel to byla rozhodující skutečnost, že vítězem letošního turnaje se stala děvčata pořádajícího oddílu.

Stříbrné medaile, které byly našim děvčatům pověšeny na krk, měly sice lehce slanou chuť slz z prohraného zápasu, ale i tak je náš oddíl jedním z nejúspěšnějších účastníků dívčí části tohoto turnaje posledních let. 

Děvčata si celou účast neuvěřitelně užila a výsledkem tohoto úspěšného víkendu nebyly jen stříbrné medaile, které se jim houpaly na krku, ale i nová přátelství, která děvčata navázala jak v hostitelských rodinách, tak i mezi dalšími účastníky tohoto perfektně zorganizovaného turnaje. Proto když se tým s Pacé loučil, ukápla nejedna další slzička. Slzička smutku, že něco krásného končí! 

 

 

 

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub