Těžký úvod soutěže body nepřinesl

07.10.2015 13:56

Tak nám začala nová sezóna. Pro hodně holek první zkušenost s celostátní soutěží a hned na začátek nám los přisoudil dva účastníky loňského MČR kategorie U13.

DBaK - HB Basket 22:71

Sobotní zápas s HB Basket jsme nezačali špatně, soupeř nás trošku podcenil, my jsme vcelku dobře bránili a vypracovávali si i dostatek šancí. I proto byl stav po první čtvrtce jen o 7 bodů pro HB. Bohužel pak přišla druhá čtvrtka, ve které holky nedokázaly navázat na dobrou hru jejich spoluhráček stříbrný celek z posledního mistrovství si vcelku vklidu vypracoval téměř třicetibodový náskok. V druhé půli jsme střídali světlejší okamžiky s těmi tmavšími, avšak o vítězi bylo již dávno rozhodnuto. Celkové statistiky si můžete prohlédnout zde.

DBaK - Basket Slovanka 31:101

V neděli jsme přivítali další pražský tým - Slovanku. Zde byl výsledek zápasu ještě jednoznačnější, ne že by byla Slovanka lepší, než HáBéčko, ale my jsme kupili chybu za chybou a i v obraně nám to hořelo poněkud více, než v sobotu, proto jsme nakonec obdrželi i pro poraženého nepopulární "stovku". Statistiky jsou k dispozici zde.

Pokud bych chtěl podrobně popisovat chyby, kterých jsme se dopouštěli a činnosti, na kterých je třeba zapracovat, byl by to docela dlouhý článek. Pozitivní je to, že na sobě chtějí holky pracovat. Je třeba se však koncentrovat po celý čas na hřišti a hlavně si věřit.Celý víkend zahrála svůj standard Alice, v sobotu se k ní přidala Vendy Bendy, oba dny mile překvapila Jirka, pochvalu si zaslouží i Linda za obranu a bojovnost. Ostatní střídali lepší chvilky s těmi horšími, Damča s Vendy Kohoutů se navíc i lehce zranily, takže ze sebe nedokázaly dostat to nejlepší. O našich slabinách víme a určitě máme vůli na nich pracovat. Proto jsem přesvědčen, že pokud v nepolevíme v zatím slušně rozjeté tréninkové píli, budeme těmto soupřům v odvetě nebezpečnější.

Možná již za 14 dní, kdy se poprvé představíme na palubovkách našich soupeřů, v sobotu na Kladně a v neděli v Kralupech. Zápasy tam začínají v 17:00 resp. v 9:00, bližší info se včas všichni zainteresovaní dozví.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub