První zápasy ligy U14 s polovičním úspěchem

30.09.2014 00:08

  Hned na začátek soutěže jsme narazili na jednoho s favoritů a to HB Basket. I přesto jsme s tímto velmi dobře herně i takticky vyspělým družstvem drželi krok, ale bohužel jen v první čtvrtině. Od druhé čtvrtiny se nám vkradl hlavně do obranné činnosti chaos a panika, chtěli jsme být všude a nebyli jsme nikde. Soupeř snadno navyšoval skóre a mi jsme trochu rezignovali. I přesto jsme se ještě jednou nadechli k lepšímu výkonu na začátku třetí čtvrtiny, ale v tomto tempu jsme nevydrželi do konce. Nevím jestli konečná prohra o 50 bodů je odpovídající, ale to je celkem nepodstatné. Z tohoto zápasu je třeba vzít si ponaučení do další práce v trénincích, která nás čeká.

  V druhém zápase jsme zajížděli do Nuslí za místním Sokolem. Soupeře jsme trochu znali z turnaje v Kožlanech, takže jsme trochu věděli do čeho jdeme. I přes hodně pomalý rozjezd, což je naše slabá stránka, jsme se postupně vrátili do zápasu a hlavně využitím šancí z rychlých protiútoků a slušné hře 1 na 1 jsme nakonec alespoň dle výsledku "pohodově" vyhráli o 22 bodů. Konečně se do hry více aktivněji zapojily i hráčky ročníku 2002, jen tak dál, ale i v obranné činnosti. Naší starou slabinou je hra hlavně pod vlastním košem a s tím spojený obranný doskok. Dáváme stále soupeřům tolik x-tých šancí ke skórování, že nás to sráží dolů. Stačilo by jenom poslouchat trenéry např. při time-outech a nebát se hrát tzv. do těla soupeře. Možná se někomu nezdá, ale bez fyzického kontaktu se soupeřem a jeho odstavením od míče se budou zápasy vyhrávat opravdu složitě. Ale na tom taky zapracujem v rámci tréninků.


Na závěr, abych jenom nekritizoval, je vidět určitý pokrok ve hře tohoto družstva, snaha o kolektivní pojetí hry a to si myslím je cesta správným směrem.

 

Díky rodičům za podporu holek při zápasech.

 

Luboš K.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub