První výlet mimo domácí palubovku opět bez palmy vítězství

27.10.2015 12:47

Máme za sebou první výjezd do středních Čech do Kladna a Kralup nad Vltavou. Domácí týmy jsme moc neprověřili, více jsme prověřili psychickou stabilitu obou našich trenérů.

Sokol Kladno – DBaK 65:37 (16:12, 28:16, 49:29)

 Do zápasu jsme vstoupili nebojácně a domácího favorita tak i trochu zaskočili. V první čtvrtině jsme šestkrát skórovali, což je při naší střelecké potenci nadprůměrné, dobrý výkon jsme předváděli i v obraně a tak Kladno vedlo po první části jen o čtyři body. V druhé čtvrtině jsme se střelecky zasekli, jak bývá naším dobrým zvykem, ale díky dobré obraně nám zase tak o moc soupeř neutekl. Poločasové manko dělalo 12 bodů. Po poločase se již projevila doslova vyšší kvalita domácích hráček, a i když jsme po celý zápas bojovali, domácí už žádnou zápletku nepřipustili. My jsme zápas odehráli s velice slušnou úspěšností  střelby (43 %). To, co nás brzdilo, byl malý počet pokusů (42) a ztráty (33), jinak by mohl být výsledek ještě lepší. Statistiky si můžete prohlédnout zde.

BK Kralupy Junior – DBaK 103:24 (27:6, 56:13, 73:18)

V neděli nás čekal zcela neznámý soupeř. Už úvod zápasu naznačil, že to bude pěknej fičák. Domácí hráčky se nebály běhat a bránit a my jim při jejich pokusech o zdvojení práci velice usnadňovali. Kvůli brzkému začátku jsme se rozhodli v Kralupech spát, zjevně zbytečně, protože většinu týmu probral až závěrečný hvizd rozhodčích a vidina blížícího se obědu. Dvojnásobný počet ztrát oproti sobotě a poloviční procento střelby při zhruba stejném počtu pokusů oproti zápasu v Kladně, to je naše nedělní vizitka stejně jako strašidelná validita týmu -67 !!! Statistiky jsou k dispozici zde.

Pokud by někdo zasloužil pochvalu, pak se po celý víkend v dobrém světle ukázaly holky z Holýšova, k nim se v neděli bohužel v neděli přidala už jenom Linda a Niki. Sobota vypadala herně lépe, nadstandardně zahrála Maruška a ani jedna z děvčat v sobotu vyloženě nepropadla. Lucka by si měla více věřit v útočné fázi a hecnout se v obraně, pak může být při své postavě lídrem i v této kategorii, Damče se dařila obrana včetně doskoků, ale zase se trápila v útoku. Alice si sice dlouhodobě udržuje vyrovnanou výkonnost, ale také by se více mohla osmělit v útočné fázi. Potřebujeme více ohrozit koš, abychom si mohli zlepšit bodový průměr.

Celkový dojem z výkonu hodně pokazila neděle, takto se musíme soustředit na nadcházející víkend, kdy hostíme Slaný a Chomutov. Doufejme, že po tomto víkendu již bez výhry nezůstaneme.   

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub