První výhra přišla doma

10.11.2015 11:29

    Uplynulý víkend jsme odehráli další utkání ligy U14, soupeři nám byly celky Slaného a Chomutova.

    DBaK - BC Slaný 79:39 (22:11, 44:13, 56:25)

   Do sobotního zápasu jsme poprvé nastupovali jako favorit. Děvčata ze Slaného začala s basketbalem později, a tak měl být na hřišti rozdíl v technice i dynamice znatelný. Bohužel tomu tak ale ani zdaleka nebylo. Do zápasu jsme vstoupili vlažně a nekoncentrovaně. Nechávali jsme soupeři dostatek prostoru pro rozehru. Naše úspěšnost zakončení byla minimální, naštěstí se moc netrefoval ani soupeř, proto jsme po první čtvrtině vedli jedenáctibodovým rozdílem. Druhou čtvrtinu jsme trošku zabrali v obraně, na útočné polovině to však bylo zase trápení.Pořádně se naše holky rozstřílely až v druhé polovině druhé čtvrtiny, a tak jsme poločasovou přestávku absolvali s třicetibodovým náskokem. Ačkoli jsme si v malé tělocvičně připomenuli, na co si dávat pozor, zůstaly pokyny zavřeny za dveřmi. Ve třetí čtvrtině se k mizérii v zakončení přidala opět laxnost v obraně a celá čtvrtina skončila remízou. My jsme si nedokázali zahlásit clonu soupeře a v útoku neproměňovali ani situace 1 na 0. V poslední čtvrtině došly hostům síly, my jsme odehráli celý druhý poločas rovnoměrně s 15-ti hráčkami, a tak bylo výsledné skóre pro Slaný až příliš kruté. Statistiky zde.

    DBaK - Levhartice Chomutov 41:55 (6:18, 20:31, 32:42)

    Nedělní utkání s Chomutovem jsme naštěstí odehráli v o poznání rychlejším tempu. Soupeře jsme znali z turnaje Kra-Kož Cup, což jsme se na palubovce snažili využít. Bohužel se nám střelecky nepovedla první čtvrtina, ve které jsme vstřelili pouze šest bodů. Po celý zápas jsme bojovali se zataženou obranou Chomutova a pokud se někde objevilo okénko v obraně soupeře, pak jsme se trápili i v koncovce.Naštěstí se nám tentokrát v dalším průběhu utkání povedlo zagresivnit obranu, vypomáhat si ze slabé strany a donutit Chomutov ke ztrátám a pomalu se vrátit do zápasu. Na našich holkách byla cítit touha po dalším vítězství, kterou dokázaly přenést i na palubovku. V páté minutě poslední čtvrtiny jsme stáhli náskok soupeře na 5 bodů. Pak se ukázala fyzická vyspělost chomutovských děvčat, která si připsala několik důležitých útočných doskoků a závěr zápasu tak mohla dohrávat v klidu s dvouciferným náskokem. Statistiky si můžete prohlédnout zde.

Sobotní zápas nemá cenu hodnotit, i přes nejhorší výkon družstva v sezóně jsme dokázali poprvé vyhrát a body se vždycky počítají.

Nedělní zápas byl, jak už to tak u nás bývá, zcela jiný.Bojovnost, agresivita a dokonce i komunikace, to byly vlastnosti, které nám začaly pomalu říkat pane. Nicméně musíme i dál pracovat na tom, aby nezůstalou jednoho zápasu, ale aby se v budoucnu staly takovéto zápasy normou. K tomu nám dopomáhej kvalitní trénink.

Za 14 dní hrajeme opět doma v Kožlanech se Sokolovem a Karlovými Vary, tak doufejme, že se v těchto zápasech opět herně posuneme a nezůstane pouze u jedné výhry.

 

 

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub