Prohra na Kladně a vítězné Winter Classic

14.01.2019 10:02

TJ Sokol Kladno - DBaK 73:56

BK Lokomotiva Karlovy Vary - DBaK 41:73


Po šesti týdnech jsme odehráli další soutěžní zápasy ligy U17 a ta dlouhá přestávka byla opravdu znát a to hlavně v sobotu. V zápase na Kladně bylo příliš mnoho nepřesností, zbytečných ztrát a individuálních chyb, které soupeř dokázal potrestat. Vždy, když jsme se dostali na dotřel ve skóre tak jsme sami dali soupeři šanci opět odskočit a ke konci zápasu už se to nedalo dotáhnout. Tento zápas nám ale nakonec pomohl se připravit na nedělní utkání.

V Karlových Varech jsme se nemohli od začátku chytit, ale nakonec se ukázalo, že to byla jen otázka času než se zahřejeme na provozní teplotu, což vzhledem k situaci bylo obdivuhodné. Zvolili jsme se systém střídání celých pětek po dvou minutách, aby nedošlo k vychladnutí materiálu. A touto metodou jsme odehráli celý zápas. Řada rychlých protiútoků nám hlavně ve třetí čtvrtině pomohla vybudovat solidní náskok, který jsme do konce zápasu pouze udržovali.

Poznatky za víkend. Je zapotřebí setřást nervozitu z toho, že mám něco vytvořit a ne jen se alibisticky zbavit míče a hodit odpovědnost na jinou hráčku. Pokud soupeř nebude vědět odkud přijde rána, tak se mu bude hůře bránit, bude se muset soustředit na více než jednu hráčku. Takže kdo se bojí nesmí do lesa (na hřiště). Už se pomalu dostáváme ode dna tabulky, tak jen tak dál.

Statistiky z Kladna zde a z Karlových Varů zde.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub