Předvánoční víkend na venkovním hřišti byl úspěšný

15.12.2016 09:23

Sobotní utkání v Kralupech se vyvíjelo víceméně podle očekávání. Dvěma trojkama v úvodu jsme šli rychle do vedení, které jsme průběžně navyšovali a rozdíl ve skóre po konci třetí čtvrtiny se vyšplhal až na 33 bodů.. V té poslední, kterou jsme prohráli poměrem 13:9, jsem častokrát musel klopit zrak nad tím, co jsme na hřišti dokázali vymyslet. Snažil jsem se ale uklidňovat tím, že je lepší když si to vybereme dneska, než v zápase s Kladnem. Konečný stav 37:66.
Před nedělním zápasem s Kladnem byla postupová matematika celkem jednoduchá. K reálným nadějím na playoff by nám stačila i prohra max o 8 bodů, naopak při výhře Kladna o 9 a více bodů bysme museli spoléhat na zaváhání Kladna v posledním dvoukole nebo uspět na palubovce dosud neporažených Litoměřic. Do zápasu jsme vstupovali s taktikou dát koš hnedka z rozskoku a pak už to nějak udržet, což se nám podařilo do puntíku splnit. První poločas byl z obou stran plný nepřesností a hlavně v útoku se oba týmy předháněly v neproměňování nájezdů a otevřených střel, o čemž svědčí skóre 10:5 (z našeho pohledu) po první čtvrtině. Při pohledu na poločasový stav 17:12 mi (a možná i dalším dvěma pamětníkům Kláře a Báře Š) v hlavě proběhl flashback na sezonu 2013/2014, kdy jsme dokázali s Benešovem sehrát partii která po 45 odehraných minutách skončila 35:33 (v náš neprospěch), skóre ve 3.čtvrtině 3:3, v prodloužení 2:0. Pro pobavení zde uvádím odkaz na dochovaný technický zápis (https://www.cbf.cz/souteze/zapas_163223_soutez_930.html), nestává se často, aby tým s celkovou užitečností -27 mohl do poslední sekundy pomýšlet na vítězství v zápase. Tolik k historii, tentokrát jsem věřil, že při tak kvalitním tréninkovém procesu jaký máme se situace nebude opakovat. No a neopakovala. Šňůrou 12:3 na začátku 3. čtvrtiny jsme trochu odskočili, ale soupeř stačil do přestávky korigovat na 38:30 z našeho pohledu. Poslední čtvrtina se odehrála ve stylu koš za koš a na dramatickou koncovku tak nedošlo. Stinnou stránkou zápasu bylo zranění Báry, která si od basketu na pár týdnů odpočine.
Barče (a teďka už i té druhé) přejeme rychlé uzdravení a těšíme se na jejich comeback na první zápas playoff, které jsme si výhrou na Kladně zajistili bez ohledu na výsledky ve zbývajícím dvoukole základní části. Statistiky na strankach ČBF.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub