Předehrávka v Klatovech

25.10.2012 15:39

Velice dobře fyzicky disponovaný soupeř s vynikajícími individualitami a pro většinu hráček hala, ve které nikdy nehrály. To byly největší překážky v předehrávce 1. kola ŽL v Klatovech.

Podle rozdaných karet z průběhu soutěže to měl být vyrovnaný zápas. A také byl, škoda jen že do páté minuty, pak začal soupeř postupně navyšovat náskok a ten se skoro po celý zápas pohyboval okolo 10 bodů Nám se nedařily přihrávky. Míče se od nás odrážely, bohužel většinou k soupeři, který trestal. Nedokázali jsme si poradit s fyzicky disponovanějšími podkošovými hráčkami soupeře – zcela jasně nás pod košem přehrávaly a dávaly důležité body. Nedařila se střelba – pro většinu hráček „nová stodola“ a museli jsme si zvyknout. Když už to vypadalo, že o poločase bude rozdíl +- 10 bodů trefila se Danča za tři body skoro s klaksonem.

Poločasová přestávka vyplněná střelbou a změna obrany měla přinést i změnu skóre. Celou třetí čtvrtinu se však skóre drželo na stejné výši. Sice jsme dokázali získat míč a dát koš, ale následující útok jsme neubránili a lehce inkasovali a takto to šlo celou čtvrtinu. I přes tento vývoj jsme věřili, že agresivní obrana a co nejčastější ohrožení koše soupeře přinese výsledek. A začaly se dít věci – šňůra 10:2 nás ve třetí minutě přiblížila na dostřel jediného koše. A houpačka se houpala dál, na každý náš koš dokázal soupeř odpovědět. Takto až do 7. minuty, kdy při našem presu dáváme tři koše za sebou a jdeme do vedení a soupeř si bere oddechový čas. My motivujeme a chválíme. Všichni na hřišti dávají poslední zbytky sil do konce zápasu. Holky na hřišti plní taktické pokyny z lavičky a kolektivní hrou si jdou pro vytoužené vítězství.

Poslední minuta vedeme 67:62. Dostáváme rychlý koš – 67:64 soupeř je v dostřelu. Nájezd do koše neproměňujeme a jsme nuceni faulovat. Půl minuty do konce soupeř hází dva trestné hody a … nedává. Doskakujeme a dokážeme se vyhnout taktickým faulům soupeře. Míč dostává „Krokouš“ pod koš – střelecká pozice – střela – FAUL. S klidem velkých hráčů proměňuje první šestku – jdeme mimo jeden dosažený koš. Druhá střela míjí cíl – soupeř doskakuje, zakládá protiútok dostává se až pod náš koš a … výborná obrana celé pětky nedovolila soupeři úspěšnou střelu. Doskakujeme a míč už nikomu nedáváme, par vteřin dohráváme a radujeme se.

Tuhle výhru vydřelo družstvo – vydřel JEDEN TÝM. O skóre se podělily všechny hráčky, které nastoupily na hřiště a čtyři daly přes 10 bodů.

Nebudu chválit jednotlivce, všechny měly silné a slabší chvíle, všechny dřely pro úspěch družstva. Závěrečné poděkování fanouškům za podporu a důvěru i ve chvílích, kdy se nedařilo. A přijďte i v neděli na Chválendu.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub