Poslední víkend ligy U17 na 50%

15.01.2018 13:27

DBaK - Sluneta Ústí nad Labem 81:61 (21:15, 33:32, 57:47)

     Měla to být jednoduchá záležitost, ale skutečnost byla jiná. S chutí hrající soupeř nám vzdoroval téměř až do konce zápasu. Po jasné výhře venku jsme si asi mysleli, že se nic nemůže stát a soupeř se porazí sám. Jaké bylo překvapení v poločase, kdy jsme vedli o jeden bod. Příčinou toho byla především špatná obranná činnost, kdy jsme vyvíjeli na soupeře malý tlak a nechali ho skórovat a mi naopak poslední dobou neproměňujeme dobře vypracované možnosti a tím se srážíme k zemi. V první půlce to dále byla především hra individualit a ne družstva. To se vše změnilo ve druhém poločase. Více agresivní obrana s tlakem na hráčku s míčem a kolektivní pojetí hry způsobily, že skóre se začalo přelévat na naší stranu a byly k vidění i pohledné momenty. Prostě byla se radost na Vás dívat. To nakonec vedlo k vítězství a tím definitivní potvrzení prvního místa v tabulce ligy U17. Statistiky zde.


DBaK - Slovan Litoměřice 55:63 (13:9, 26:28, 40:46)

     V neděli jsme od začátku přistoupili k zápasu velice vlažně. Sice první čtvrtina vyzněla výsledkově pro nás, ale kdyby jsme vedli o 15 bodů nikdo by se nemohl divit, ale opět naše efektivita při zakončení způsobila, že jsme soupeři dali možnost se nadechnout k otočení výsledku, což se nakonec i stalo. Postupem času jako by nám docházel dech a bylo to vidět ve všech činnostech, útok bez pohybu hráček bez míče, stereotypní hra téměř bez průniku do vymezeného území, přecházení střeleckých pozic, pomalý návrat do obrany a naše největší slabina a tou je doskok pod vlastním košem atd. Samostatnou kapitolou byla tristní střelba trestných hodů (16,7%). Prostě asi nemůže být každý den posvícení a mi jsme si to vybrali v neděli. Statistiky zde.

Samozřejmě chceme poděkovat všem fanouškům za Vaší podporu a fandění při zápasech.


Na závěr ligy U17 malé zamyšlení (zhodnocení):

    Na začátku sezóny jsme měli ambice se udržet v lize bez kvalifikace. To, že to dopadlo jak to dopadlo je výsledkem naší společné práce ve spojení s trochou štěstí, kterému jsme však šli naproti a zápas od zápasu jsme se posunovali blíže k našemu cíli. Výsledkem je účast ve finálové skupině v bojích o baráž o extraligu. I když nevstupujeme do této fáze soutěže jako favorit, za sebe můžu říct, že se popereme o co nejlepší  výkony (možná i výsledky). Nemáme se za co stydět a můžeme se směle porovnat s nejlepšimi týmy ligy U17. Zároveň Vás chci vyzvat, abychom ještě do Velikonoc zabrali pořádně při trénincích a pak mohli trochu zvolnit a popř. volit i náhradní program.

   Na závěr bych Vám chtěl poděkovat za přístup k basketbalu, který je pro Vás, alespoň doufám stále zábavou a potěšením. Na většině z Vás to je vidět. Během roku se vytvořila i vcelku dobrá parta, velmi dobře zapadly holky ročníku 2003, které budou v práci pokračovat i přístí sezónu. jsem rád, že spolu dobře vycházíme a že tomu tak bude i do budoucna.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub