Od senzace nás dělily minuty

23.02.2016 13:45

Dalšími odvetnými koly pokračovala o víkendu liga U14. Na naši domácí palubovku v Kožlanech zavítala družstva Kralup a Kladna.

DBaK - BKJ Kralupy nad Vltavou 36:98 (10:22, 18:50, 32:68)

V sobotu nás čekal další těžký soupeř. Družstvo Kralup, posílené o hráčky Proseka patří ke kandidátům na postup na MČR. Věděli jsme o jejich agresivní obraně se zdvojováním a byli jsme na to připraveni. Po úvodních minutách, kdy jsme se několikrát dostali k jednoduchému zakončení, které jsme proměňovali až s překvapivě vysokou efektivitou, soupeř od presingu upustil a jal se bránit až od poloviny, což byl také konec naší aktivitě. Do připravené obrany jsme se zas a znovu chtěli prosadit kombinací hoď a schovej se, která, jak už sám název napovídá, co se bodového nárůstu týká není z nejúčinějších. Na druhou stranu jsme pravidelně rotovali všechny hráčky a tak jsme pošetřili dost sil na neděli. Statistiky naleznete zde.

DBaK – Sokol Kladno 56:59 (6:17, 27:28, 44:43)

Hra Kladna se opírá hlavně o podkošové hráčky, zejména Perseinová je strašákem mnoha obránců. Hra soupeře stojí a padá s jejím výkonem samozřejmě v kooperaci s rychlými protiútoky jejích spoluhráček. To jsme věděli, nicméně vědět je věc jedna a konat věc druhá. Šárku dostala na starosti Alice, která se snažila seč mohla, chyběla však podpora křídel, al tak se hlavně díky Persteinové ujalo Kladno dvouciferného vedení již po první čtvrtině. S Šárkou ale jakoby odešla i veškerá energie soupeře a nám se konečně začala dařit střelba a nájezdy. I proto jsme do šaten odcházeli pouze s jednobodovým deficitem  a s 27 nastřílenými body. To jsme doposud dávali až na výjimky za celý zápas. Druhý poločas se změnil ve velkou bitvu, lépe jsme si vypomáhali v obranné činnosti a dopředu jsme hráli také s chutí, hlavně Damča ukázala, jak se má hrát rychle dopředu a zvládala jak zakončovat, tak i přihrávat spoluhráčkám. Po třetí čtvrtině jsme byli o bod nahoře a v páté minutě poslední čtvrtiny jsme dokonce vedli již o pět bodů. Pak ale začala úřadovat Persteinová jak z pole, tak hlavně z trestných hodů, velmi pomohla otočit stav utkání. Naděje nám svitla ještě v poslední minutě, kdy mohla Štěpka dvěma šestkami ještě otočit skóre, nebyla bohužel úspěšná, na druhé straně po našem taktickém faulu bohužel Šárka ano, a tak nám velice cenný skalp vyklouzl mezi prsty.  Statistiky nedělního zápasu jsou zde.

Nedělní zápas nám konečně ukázal, že cesta poctivé obrany spojená s nebojácností v útočné fázi, je správná. Samozřejmě je potřeba ujít notný kus a tvrdě pracovat na technice i na taktice tak, abychom byli se soupeři typu Kladna, Varů nebo Klatov srovnatelní a vyrovnaná utkání nebyla brána jako překvapení. Uvidíme, jestli se herní posun projeví za týden, kdy předehráváme zápasy s Chomutovem a Slaným.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub