Nemohly by zápasy začít od druhé čtvrtiny?

15.10.2018 17:59

Další víkend a výzva před námi, Straky a Budějky. Byli sme zvědavý, jak budou hrát Straky oslabený o holky z Budějek, kerý se rozhodli pomoci domácímu klubu a vůbec jim to nejde zle zatím.

DBaK – BK Strakonice 38:80 (1:23 14:38 27:64)

Nástup do zápasu, a výsledek první čtvrtky 1:23, to se pak těžko motivuje do dalších čtvrtin. Agresivní obrana soupeře spojená s nízkou koncentrací domácích a laxním přístupem znamenala klid zbraní do konce celýho utkání. Nám chyběl furt Eman a v průběhu víkendu ulehla i Anča, ale i tak, takovou nálož sme dostat nemuseli. Pořádá nám to skřípe v souhře a i obrana není hlavně u těch starších silnou stránkou. Spoustu hloupejch faulů plynoucích z pomalých noh a rychlejch rukou. Chvilku zase pomohla poločasová porada, ale jenom do prvního střídání, pak už to zase bylo stejný, jako v první půli. No nic, alespoň se člověk utěšoval, že šetříme síly na Tygřice.

DBaK – Tigers České Budějovice 58:71 (14:21 28:44 43:57)

Před zápase sme si řekli, že hra soupeře je založená na dvou (třech) hráčkách, kerý je třeba vidět, když maj míč a pomáhat si. No, to sme si sice řekli, ale po pěti minutách to bylo 0:12 a z toho daly obě klíčový plejerky Budějek 8 bodů. To si pak člověk říká, jestli má cenu plácat si játra. Po tajmu sme se drobet vzbudili, ale už zase sme museli dotahovat (pokolikátý už). V poločase sme už s Jirkou museli zvýšit hlas, protože se vopakovaly furt ty samý chyby, na kerý upozorňujeme před každym zápasem. Ale házet hrách na zeď by bylo užitečnější. Druhej poločas byl už vyrovnanej, dokonce sme ho i vyhráli, ale málo platný, zase rozhodnul vlastně začátek zápasu.

Do příště se budeme muset více věnovat rozcvičení, nedokážeme se zahřát na provozní teplotu a pak nás to stojí hodně sil v zápase. Po tomhle mači je prakticky jasný, že zůstaneme i na jaře v lize. No nic, zkusíme ještě potrápit ve dvojičce zatím suverénní Spartu a budeme se snažit se postupně zlepšovat, snad už i s Emanem v sestavě.

 

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub