Národní finále U12 - Hradec Králové

01.05.2017 21:09

Jako vítěz Západních Čech jsme se kvalifikovali na Národní finále, které se uskutečnilo na konci dubna v Hradci Králové.



DBaK - Prostějov 77:26 (16:4, 24:12, 59:17)

Ve skupině A nás v prvním zápase čekal Prostějov. Rozjížděli jsme se pomaleji, holky byly nervózní z prvního zápasu turnaje, postupně se ale dostávaly do tempa a méně zkušeného soupeře jsme nakonec přehrály celkem jasně a do hry se dostalo rovnoměrně všech 15 hráček.


Hradec Králové - DBaK  82:17 (27:0, 36:2, 53:11)

Ve druhém zápase nás čekal favorit turnaje, domácí Hradec Králové. Zde jsme dostaly lekci z basketbalu. Soupeř byl fyzicky vyspělejší, hrál rychle a agresivně a než jsme se stačily rozkoukat, tak jsme prohrávaly 27:0. Holky hrály ustrašeně, jako kdyby zapomněly hrát basketbal a nenašel se bohužel žádný leader, který by to vzal na sebe a strhnul ostatní...


DBaK - Basket Sokol Horní Počernice 25:35 (10:14, 17:20, 23:26)

Díky jedné výhře jsme postoupily do čtvrtfinále, kde nás čekal vítěz skupiny C - Basket Sokol Horní Počernice. Začátek zápasu nám vyšel velmi dobře, dostaly jsme se do vedení 7:0. Pak jsme se ale asi zalekly toho, že vedeme a soupeř se postupně dostal do hry. Celé utkání se hrál vyrovnaný a bojovný basketbal. Takové zápasy bychom potřebovaly hrát i v sezóně. Takové zápasy nás můžou posunout dopředu. Zkušenosti k nezaplacení. Bohužel nám ke konci začaly docházet síly, čehož soupeř využil a zápas dovedl do vítězného konce.


DBaK - BŠ Tygři Praha 39:51 (15:9, 21:27, 33:40)

Ve skupině o 5.-8.místo nás čekal tým BŠ Tygři Praha. Začátek zápasu byl z naší strany opět velmi dobrý. Bohužel nám naše hra nevydržela dlouho. Hráčky soupeře přitvrdily v obraně a holky se s tím nedokázaly poprat. Místo aby o to víc zabojovaly, tak se nechaly otrávit a bylo velmi těžké je namotivovat k další bojovnosti. Opět bylo znát, že nám chybí zkušenosti z vyrovnaných zápasů, kdy na nás soupeř tlačí a my se s tím musíme vyrovnat.


DBaK - Litoměřice 41:49 (5:13, 15:30, 31:39)

V posledním zápase o 7. místo nás čekal TJ Slovan Litoměřice. Holky věděly, že soupeř hraje v obraně velmi tvrdě a místo toho, aby na to byly připravené a nenechaly se tím rozhodit, tak se stal pravý opak. V prvním poločase to byl od nás velmi ustrašený výkon a díky tomu jsme prohrávaly 15:30. Ve druhém poločase jsme zvedly hlavy, začaly jsme bojovat a nenechaly jsme si nic líbit. Konečně jsme hrály náš basket a jsme rádi, že aspoň jeden poločas to holky daly ;) na výhru to sice nakonec nestačilo, ale na velkou pochvalu ano! Škoda, že jsme takhle nebojovaly ve všech zápasech, možná bychom mohly skončit na lepším, než na 8.místě. Každopádně to pro nás byla obrovská škola a doufáme, že se z toho holky poučí a příště to bude zase o kousek lepší ;)


Děkujeme všem rodičům za podporu, bez vás by to nešlo! A musíme říct, že máme ty nejlepší rodiče!!! ;)

Holkám děkujeme za super sezónu! Čeká nás sice ještě hodně práce, ale když budete na tréninku makat na 100%, v zápasech se to projeví. A nezapomeňte - Jeden za všechny, všichni za jednoho!!!

Vaše trenérky


Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub