Kožlanský víkend s bilancí 1:1

08.10.2015 10:17

    Sezóna běží rychlým tempem a hned po týdnu nás čekaly další dva zápasy, tentokrát v domácím prostředí v Kožlanech. Už se naštěstí neopakoval situace z Kladna a i celkový  přístup všech se o hodně zlepšil.

 

DBaK - Lokomotiva Karlovy Vary 56:55

 

    S tradičním soupeřem to zase byla velká bitva o výsledek od začátku do konce. V první polovině zápasu se nám nedařilo dost dobře bránit dobrou střelbu soupeře ze střední a dlouhé vzdálenosti a pořád jsme byli mírně ve výsledkovém deficitu. Zápas se zlomil ve třetí čtvrtině, kterou jsme jako jedinou dokázali vyhrát, ale dosti výrazně 21:10. Začali jsme bránit nájezdy pod koš a soupeř ztratil mušku z dálky a naopak mi jsme dokázali proměnit několik rychlých protiútoků a drželi nás i trestné hody. Ovšem zase naší laxností jsme dovolili soupeři zápas zdramatizovat a zbytečně se strachovat o výsledek až do poslední vteřiny. Vyhrál šťastnější, ale i to se počítá. Statistiky naleznete zde.

 

DBaK - Levhartice Chomutov 39:68

 

    Vzhledem k průběhu zápasu až moc krutý výsledek, který by mohl z naší strany, při zachování většího klidu v koncovce, vypadat o něco lépe. Je třeba však konstatovat, že soupeř, který vynikal zvláště v podkošovém prostoru svojí dobrou fyzickou hrou, zaslouženě vyhrál. Ale i přesto lze říci, že pohled na naší hru se diametrálně lišil od výkonu minulého týdne. Bylo vidět nasazení, chuť ke hře, myšlenka při hře dopředu i velký boj se soupeřkami pod oběma koši. Nedělám to často, ale tentokrát bych chtěl vyzdvihnout výkon naší kapitánky Nikči Švambergové, která odehrála zápas v plném nasazení od začátku do konce hlavně v obraně a doslova byla všude. Takto si představuji příkladný výkon kapitána. I přes prohru lze hledět do budoucna s nadějí. Statistiky naleznete zde.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub