Konec snění, zpátky do práce!

23.01.2017 14:48

Začátek losu k nám není zrovna moc milej, čtyři zápasy venku navíc poslední dvoukolo ve Strakonicích, kde domácím těsně utekla extraliga, a v Klatovech, kde jde vždycky o prestiž. Měli sme už všechny malé hráčky, ale zase sme byli bez dlouhejch, Vendy Kohoutů sklátila nemoc a Verča si v lize U17 urvala nehet. Ta si tuhle sezónu užívá většinou zafáčovaná nebo o berlích, snad bude platit po tomhle, že už to byla ta špatná třetice.

Jestli sme mohli v předchozích zápasech uklidňovat, že nehrajeme tak zle a že až to začne padat, tak všem teprve ukážem, tak Straky nás dokonale vyvedly z omylu. Když hráli domácí v základní rotaci, tak sme se jenom koukali, jak že se to hraje basket. Rychlost, přesnost a agresivita, to všechno bylo o 200% vyšší, než u nás. Vždycky až po prostřídání sme se mohli trošku nadechnout a zaútočit si. Jak první, tak druhá půle byly stejný, takže konečnej výsledek k nám byl ještě dost milosrdnej, alespoň vobrana nám trošku funguje, dostat od víceméně extraligovýho mančaftu 70 bodů není zase tak hrozný. Co ale hrozný je, naše produktivita, výsledek třetí čtvrtiny 20:0 to hovoří za vše. No co, řekli sme si, že v neděli budem alespoň stejně dobře bránit a zkusíme překvapit v útoku.

Asi až neděle nám nastavila zrcadlo, co sme to první půlku hráli za soutěž. Vítězství v nadregionálce se v kontextu dosavadních výsledků v lize rovná rčení jednooký mezi slepými králem. S Klatovama sme dokázali držet krok ani ne jednu půlku, sami sme se sráželi pro změnu nepřesnýma přihrávkama a sterilním zakončením. Půlka mančaftu jako by ani nechtěla dát koš a zbavovala se míče jako horkýho bramboru, bohužel však neomylně do rukou klatovských holek. No a nakonec hra do připravený obrany, to je kapitola sama o sobě. Máme čtyry jednoduchý signály, umíme hrát 3, ale na hřišti nikdo není schopnej nahlásit si jedinej signál. Když se vo něco teda pokusim já, že jako holkám pomůžu, tak se pro jistotu postavíme tak, že to zahrát nejde nebo to zahrajeme úplně vopačně. Třikrát se nám v zápase povedlo bejt správně na místech a zahrát si signály tak, jak máme. 2x sme dali koš a jednou sme byli faulovaný. Ale to si řekneme vo každym tajmu a na hřišti je to zase blackout. To se pak nemůžou holky divit, že nemám psychický síly jim všechno vopakovat stokrát, protože tu přihrávku stejně po stoprvní dám pod koš horem a ne vo zem. Proto sem poslední čtvrtinu ani moc nemluvil, aby mě pan Lukeš nemusel křísit, notabene, když je jeho specializace spíš vopačnýho rázu. Když si tohlevšechno sečteme, neměli sme vůbec nárok se s Klatovama včera měřit, navíc se nám nechtělo ani bránit, a to všechno před vočima trenéra, kterej bude vybírat hráčky pro letní olympiádu dětí a mládeže. To teda hodně štěstí holky.

Celej víkend nám dost razantně ukázal, jaký sme vlastně hvězdy. Řešení je jedno – zapomenout na nadregionálku a začít zase tvrdě makat. Chtělo by to vidět některý holky na víc trénincích, než jednou za 14 dní, chtělo by to na trénincích míň krafat a víc makat, chtělo by to víc sebevědomí a touhy po výhře, chtělo by to víc emocí a víc sebereflexe po neúspěchu. Můžu bejt lepší hráčkou jenom, když budu naslouchat a poslouchat a hlavně když to pak budu plnit jak v tréninku, tak i na hřišti. Tohle všechno se propříště projeví v nominaci na další zápasy. Za 14 dnů budeme poprvé hrát doma v Kožlanech (Trutnov, Jablonec). Uvidíme, jestli se dokážeme poučit a začneme na hřišti fungovat i mentáně a hlavně nejenom momentálně.

Liga U15, skupina A – 4. kolo

BK Strakonice – DBaK  71:24 (22:4 33:14 53:14)

Sestava a body: Bendová Vendula 6, Lucáková Lucie 4, Lukešová Linda 4, Teršlová Štěpánka 4, Lukešová Alice 3, Mrázová Nicole 3, Bauerová Anna, Čejková Kateřina, Juhászová Damiana, Kaiserová Kateřina, Kavinová Marie; trojka: Niki; TH: 13/5:9/1; chyby: 12:13; rozhodčí: Koch Augustin, Novák Václav.

Liga U15, skupina A – 5. kolo

Klatovy – DBaK 79:38 (20:12 40:24 60:38)

Sestava a body: Bauerová Anna 8, Lucáková Lucie 6, Lukešová Linda 6, Teršlová Štěpánka 5, Juhászová Damiana 4, Lukešová Alice 4, Kaiserová Kateřina 3, Bendová Vendula 2, Čejková Kateřina, Kavinová Marie, Mrázová Nicole; TH: 30/14:14/8; chyby: 9:19; rozhodčí: Podhůrský Pavel, Mužík Jiří.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub