K další výhře bylo blízko

26.11.2015 15:39

Uplynulý víkend jsme v Kožlanech hostili týmy s odlišnými ambicemi – Sokolov a Karlovy Vary.

DBaK – BCM Sokolov 52:54 (14:13 30:23 39:38)

Sokolov je jedním z družstev, se kterými bychom měli hrát vyrovnaně, a které určitě chceme porážet. Po vlažné úvodní desetiminutovce jsme malinko přidali v nasazení a vypracovali si tak mírný náskok do druhé půle. Pak jsme se ale nepochopitelně přizpůsobili hře soupeře a nechali vyniknout nejlepší hráčku Sokolova Kravaříkovou, která dokázala nejen přesně zakončovat, ale také nezištně nalézat volné spoluhráčky. Sokolovská děvčata začala pomalu, ale jistě stahovat náš náskok, a v poslední čtvrtině se dokonce ujaly vedení. To se chvilku přelévalo ze strany na stranu, nakonec se ale štěstí přiklonilo na stranu soupeře. Nutno však říci, že si Sokolov vybojoval vítězství zcela zaslouženě, my jsme plnili své povinnosti na útočné i obranné polovině pouze napůl a byli jsme po zásluze vytrestáni. Za vše hovoří velice nízké procento úspěšnosti střelby (22 %) a více než 20 ztrát. Statistiky zde.

DBaK – Lokomotiva Karlovy Vary 50:91 (10:28 27:51 37:79)

Nedělní zápas plně ovládly karlovarské hráčky, když se od prvních minut dokázaly jednoduše a neomylně prosazovat v útočné fázi po našich chybách zejména rychlými protiútoky. Oproti loňsku již tolik hra nevisí na Zdeňkové a Chromé, ale střelecky se dokáží prosadit i ostatní hráčky. My jsme oproti sobotě mírně zlepšili střelbu (33 %), tragické byly 4 proměněné šestky z 21 pokusů a počet ztrát bohužel opět překročil číslo 20. Od vyššího debaklu nás uchránila ne naše obrana, ale širší rotace méně zkušených hráček soupeře v druhé půli utkání. Statistiky zde.

Osobně mne mrzí sobotní utkání, kdy jsme nedokázali hrát naplno, naopak jsme se přizpůsobili soupeři. Snad kromě Damči chyběla větší odvaha a přesnost v zakončení, obrana zcela selhala při bránění klíčové hráčky soupeře a chyběla i komunikace při řešení clon a na doskoku. V neděli se konečně střelecky prosadila Lucka, k ní však již nikdo. Za 14 dní nás čeká velice těžký soupeř Strakonice, utkání odehrajeme na palubovce soupeře a musíme předvést diametrálně odlišný výkon, pokud se budeme chtít vyhnout debaklu.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub