Hodnocení vánočního turnaje

07.01.2017 22:00

Mezi svátky jsme se s naším týmem U13 zúčastnili mezinárodního vánočního turnaje v Plzni. Trenér Pavel Štícha si vybral nejlepší hráčky ročníků 2004 a 2005 a vytvořil tým, který by se měl zúčastnit kvalifikace o národní finále. Chtěli jsme, aby se hráčky sehrály a abychom viděli, na čem je třeba před nejdůležitější části sezóny ještě zapracovat.

První zápas jsme sehráli s týmem BSK České Budějovice. I přesto, že byl namíchán z holek a kluků, jsme vyhráli celkem jasně 36:12. Ani druhý tým, maďarský Mercedes Kosárlabda Akadémia nás příliš neprověřil a po vítězství 62:2 jsme se soustředili na poslední zápas prvního dne s týmem Sadské, loňským finalistou národního finále. Excelentní vstup do zápasu 8:0 v tomto bojovném zápase, kdy nepadalo moc bodů, byl rozhodující. Po výhře 25:20 jsme se těšili na druhý den, kdy nás čekal poslední zápas ve skupině a další neméně těžký soupeř - Tygři Praha. Tam jsme naopak začátek zaspali, ale naštěstí jsme se začali postupně probouzet a díky tomu jsme nakonec slavili vítězství 48:22.

Jako první tým skupiny A jsme ve čtvrtfinále narazili na čtvrtého ze skupiny B - slovinský KK  Pivka Perutninarstvo - a ani tento zahraniční tým nás příliš neprověřil. Po výhře 36:6 jsme si v semifinále zopakovali souboj s Tygrama Praha a i přes začínající únavu, hlavně "pěti statečných", které celý turnaj odehráli za dvě kategorie, jsme je opět dokázali porazit 38:28.

Poslední den nás tedy čekalo finále s týmem BK Loko Karlovy Vary, které prošlo turnajem stejně jako my bez porážky. Karlovy Vary známe velmi dobře, v oblastním přeboru jsme s nimi dvakrát vysoko prohráli a také to bude asi náš největší soupeř v boji o národní finále. Zápas jsme nezačali za bouřlivé atmosféry moc dobře. Karlovy Vary si udělaly menší náskok, který se nám i přes velkou bojovnost nepodařilo stáhnout a nakonec jsme prohráli 23:30. Vyzkoušeli jsme si, že se s nimi dá hrát, nesmíme se bát hrát naši hru a ještě je třeba zapracovat na obraně a hlavně na tom, co nás trápilo po celý turnaj - nedávání vyložených šancí.

A na závěr gratulace Damče, která byla vyhlášena MVP turnaje a Verče s Terkou Slavíků, které byly vybrány do All stars.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub