Derby jasně ovládly Klatovy

05.11.2013 11:13

Zápasy ve dvojičce nás svedly s týmem Klatov. Oba zápasy jsme předehráli v týdnu, ve čtvrtek doma na Chválendě, v pátek pak ve sportovní hale v Klatovech.

Domácí zápas jsme začali s chutí, soupeř nás trošku podcenil, a tak si urostlý kouč Klatov vybral timeout již ve třetí minutě. Rázná domluva bohužel zabrala, na straně hostí jsme nechali mnoho prostoru Káje Struhárové, která nabízené šance s chutí využívala. Naopak my jsme pak dokázali nepromětit i jasné šance 1 na 0, což se samozřejmě projevilo i na postupném nárůstu našeho bodového deficitu. První poločas jsme ještě jakž takž dokázali bránit ostatní hráčky, ale ve druhém již chyběly morální síly a soupeř s chutí využíval den otevřených dveří na naší polovině. Nakonec jsme domácí potupu i s notnou dávkou štěstí nepřipustili, když se skóre na straně soupeře po závěrečném klaksonu zastavilo na čísle 99.

V pátek jsme do Klatov odjížděli bez Endy, Edit a Denči s notnými obavami, jak se absence těchto hráček projeví na palubovce soupeře. Družstvo nakonec doplnila ještě Anička Marků. Oprava silnice v Přešticích nás jemně zdržela, a tak jsme do Klatov přijeli 15 minut před začátkem zápasu. Na naši obranu lze říci, že rozhodčí přijeli až po nás. Zápas začal o 10 minut déle, nicméně náš herní projev byl stejný jako v druhém poločase domácího zápasu. Obrana typu ementál a útok ve stylu " koš je jenom na odpadky, ne na míč". 30 obdržených bodů v obraně bylo mementem pro další obrannou činnost. V dalším průběhu zápasu jsme se v ní postupně zlepšovali (ono zhoršovat se už příliš nešlo) a i díky vyšší rotaci domácích hráček jsme se i dostávali relativně často do zakončení a začali používat basketbalový koš i k účelu, ke kterému byl stvořen. Konečný výsledek tak již nebyl tak strašidelný, jak by se mohlo po první čtvrtině predikovat.

Stále děláme mnoho chyb při přihrávkách a při práci s míčem, nicméně se již méně bojíme vzít zodpovědnost na sebe. To je dobrá zpráva do dalších zápasů. Naopak ta špatná je, že obrana je stále velice laxní. Některá děvčata k zápasům béčka přistupují dosti lehkovážně, přitom bychom si všichni měli uvědomit, že to jsou zápasy jako každé jiné a že při obětavé hře na vlastní polovině bychom měli vyšší ambice než pouze bránit inkasovaných 100 bodů. Nakolik si to všichni uvědomíme uvidíme již za 14 dní na Kladně a doma s Chomutovem.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub